hiPRO Flexibel Move is een bijzonder krachtvoeder voor paarden.


hIPRO Flexibel Move is samengesteld op basis van een studie betreffende de voeding van paarden, met gegevens vanuit vele landen, en met name met ideeën vanuit bepaalde Amerikaanse studies en praktijkervaringen.

De samenstelling van dit hiPRO Flexibel Move wijkt in hoge mate af van het gemiddeld in Nederland gangbare voeder.

Met name het aandeel koolhydraten (zetmeel en suikers) is zeer laag, daar tegenover is het aandeel plantaardige oliën en vetten relatief hoog.

Vanwege deze exceptionele receptuur ziet hiPRO Flexibel Move er ook wat anders uit dan de gangbare voersoorten. Het hiPRO Flexibel Move paardenvoeder is donkerder van kleur en de korrel is vanwege het hoge ruw vetaandeel niet echt hard, dat wil zeggen er bevindt zich wat meer gruis in het paardenvoeder.

Wij, van hiPRO, hebben echter van geen enkele gebruiker gehoord dat dit een bezwaar is, de paarden eten na een korte overschakeling de voederbak schoon leeg.

 

Vitaminen en mineralen


Het aandeel vitaminen, mineralen en sporenelementen is hoog en afgestemd op het verteren van een wat ruw vet rijker voeder.


De elementen ter ondersteuning van hoef, huid en haar zijn in hoge mate aanwezig. Het bijvoeren uit allerlei potjes en flesjes zou naast dit voeder niet nodig moeten zijn.

hiPRO Flexibel Move blijkt door de bijzondere eigenschappen van dit voeder uitermate geschikt te zijn voor paarden met allerlei verzurings- problemen. In de praktijk zien wij een zeer effectieve verbetering ten aanzien van spierverzuring, tying up, maandagziekte enz.

Ook zien wij dat paarden het in de training langer vol houden, dit vanwege het aandeel plantaardige vetten welke bijdragen aan een geleidelijker vrijkomen van het energieaanbod uit voeding.

Het paard krijgt geen power boost maar kan de energie geleidelijk verbruiken.

Paarden blijken over het algemeen ook wat rustiger en reageren minder op alles waar voorheen vaak sterk op werd gereageerd.

Uit de praktijk krijgen wij zeer tevreden reacties van gebruikers welke de hiPRO Flexibel Move voeren aan oudere tot zeer oude paarden, we horen zo vaak: "Ze staan er super bij"

 

hiPRO Flexibel Move - artikelcode 8514

Berekende waarden:

 Ruw eiwit126 gRuw vet137 gRuwe celstof222 gruw as84 gcalcium9 gfosfor3 gkalium4.5 g

Toegevoegd:

 Vitamine A12.9 IEVitamine D327.000 IEVitamine E2.700 mgVit. K550 mgVit. B17.2 mgVit. B228.8 mgVit. B328.8 mgVit. B1227 mcgFoline180 mgCholine14.4 cgBiotine800 mcgCU totaal540 mg

 

 

Prijs per zak van 20 kg              €  

 

hiPRO Frieschebrok


Een paardenvoer speciaal ontwikkeld en afgestemd op het Friesche ras met de nadruk op de gezondheid van uw Friesche paard. Dit voer is enkele jaren geleden speciaal ontwikkeld, op basis van studies naar de specifieke voedingsbehoefte van het Friesche paard. Qua ingrediënten, mineralen en vitaminen is hiPRO Frieschebrok een uitermate geschikt voer voor uw Friesch.
 

Wat is er bijzonder aan Friesche brok ?


De receptuur van de Friesche Brok is afgestemd op de behoefte van het Friesche paard. De Friesche Brok is samengesteld uit vooral koolhydraat rijke granen en verrijkt met oliën o.a. uit lijnzaad en sojaolie. Daarnaast heeft de Friesche Brok een laag eiwitgehalte, wat bereikt wordt door het gebruik van speciale laageiwithoudende grondstoffen in de receptuur.

Ten aanzien van de conditie van huid, hoef en haar is voorzien in een ruime dosering aan vitaminen, mineralen en aminozuren, waaronder een hoge dosis Biotine. De brok bevat voldoende stoffen welke de vruchtbaarheid ondersteunen. De energie komt mooi verdeeld uit koolhydraten en oliën, dit om de Fries in topconditie te houden. De brok is bij een aangepast rantsoen ook geschikt voor dekhengsten, dragende-, zogende merries, veulens, enters en twenters.

Het is ons gebleken dat juist voor de Friesche dragende, zogende merrie, voor de ontwikkeling van de vrucht en het veulen belangrijk kan zijn een aangepaste Friesche Merriebrok te voeren. Deze Friesche Merriebrok hebben wij ook in ons assortiment, het bevat o.a. het belangrijke ß- carotheen en folinezuur. De Friesche brok is ontwikkeld na een grondige studie waarin alle gezondheids- aspecten van het Friesche paard zijn mee genomen.

De ideeën over dit voer en de uiteindelijke receptuur zijn getoetst door gekwalificeerde medewerkers van Wageningen Universiteit. De Friesche brok is een krachtvoer dat ondersteuning kan bieden aan meerdere gezondheidsproblemen.

Wij trachten ons voer af te stemmen op de problemen / behoefte betreffende het haar, de hoeven, de huid, de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen.
 

Geen twijfel, de Friesche Brok geeft u de zekerheid dat u het beste voert aan uw Friesche paard !

 

Prijs per zak van 25 kg               €