Allround


hiPRO All round is een aanvullend krachtvoer voor paarden zeer geschikt voor training en arbeid in de breedste zin van het woord. hiPRO All round wordt zeer goed opgenomen. hiPRO All round wordt ingezet voor arbeid, training en sport. Dit voer is voorzien van een zeer ruime dosering vitaminen, mineralen en sporenelementen. 1,5 keer meer als in hiPRO Basic. hiPRO All round is inzetbaar voor alle paardenrassen.

Kortom, hiPRO All round 
• is een voer wat all round inzetbaar is. 
• heeft een verhoogd aandeel vitamen en mineralen. 
• is een prettig voer voor prestaties hoog in de sport.


Allround - artikelcode 8011

Berekende waarden:

 Ruw eiwit128 gRuw vet42 gRuwe celstof125 gruw as75 gcalcium9.65 gfosfor4.75 gkalium10.4 g

Toegevoegd:

 Vitamine A22500 IEVitamine D32250 IEVitamine E150 mgVit. K6 mgVit. B124 mgVit. B224 mgVit. B322.5 mgVit. B12150 mcgFoline12 mgCholine225 mgBiotine450 mcgCU totaal37 mg

 

Prijs per zak van 20 kg                  € 

Merriebrok


hiPRO merriebrok is een allesomvattend voeder voor dragende en lacterende merries. Deze brok zorgt er door zijn unieke samenstelling voor dat uw merrie tijdens de dracht en na de geboorte van het veulen van alle benodigde voedingsstoffen wordt voorzien. O.a. wordt het belangrijke Folinezuur, β-caroteen en een natuurlijk kruidenmengsen toegevoegd. Het aandeel vitaminen, mineralen en sporenelementen is ruim voorzien, een aantal mineralen is in de beter benutbare chelaat vorm toegevoegd. 

Het recept is zodanig samengesteld dat te verwachten is dat het veulen zich goed ontwikkelt, de merrie voldoende energie krijgt toegediend, de merrie voldoende melk kan produceren en dat kan worden verwacht dat de geboorte probleemloos zal verlopen.

Probeer de merrie in wat meer voerbeurten per dag te voeren en zorg voor hygienische omstandigheden.

 

Prijs per zak van 20 kg                 € 
 

Protect veulenbrok 


hiPRO Protect veulenbrok is een licht verteerbaar en smaakvol voeder voor veulens vanaf ca. vier weken. Het bevordert een natuurlijke en evenwichtige ontwikkeling van het jonge veulen, zonder overhaaste groei.

De receptuur kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen bij veulens. Het bevat oa een percentage veulenmelk, dextrose en verschillende mineralen in de goed opneembare chelaat vorm. Verder bevat Protect Chlorella, dit zorgt ervoor dat het veulen de voor de vorming van kraakbeen belangrijke stoffen glucosaminen en chondroïtinen kan produceren.

 

Prijs per zak van 20 kg                  € 

 

hiPRO Flexibel Move is een bijzonder krachtvoeder voor paarden.


hIPRO Flexibel Move is samengesteld op basis van een studie betreffende de voeding van paarden, met gegevens vanuit vele landen, en met name met ideeën vanuit bepaalde Amerikaanse studies en praktijkervaringen.

De samenstelling van dit hiPRO Flexibel Move wijkt in hoge mate af van het gemiddeld in Nederland gangbare voeder.

Met name het aandeel koolhydraten (zetmeel en suikers) is zeer laag, daar tegenover is het aandeel plantaardige oliën en vetten relatief hoog.

Vanwege deze exceptionele receptuur ziet hiPRO Flexibel Move er ook wat anders uit dan de gangbare voersoorten. Het hiPRO Flexibel Move paardenvoeder is donkerder van kleur en de korrel is vanwege het hoge ruw vetaandeel niet echt hard, dat wil zeggen er bevindt zich wat meer gruis in het paardenvoeder.

Wij, van hiPRO, hebben echter van geen enkele gebruiker gehoord dat dit een bezwaar is, de paarden eten na een korte overschakeling de voederbak schoon leeg.

 

Vitaminen en mineralen


Het aandeel vitaminen, mineralen en sporenelementen is hoog en afgestemd op het verteren van een wat ruw vet rijker voeder.


De elementen ter ondersteuning van hoef, huid en haar zijn in hoge mate aanwezig. Het bijvoeren uit allerlei potjes en flesjes zou naast dit voeder niet nodig moeten zijn.

hiPRO Flexibel Move blijkt door de bijzondere eigenschappen van dit voeder uitermate geschikt te zijn voor paarden met allerlei verzurings- problemen. In de praktijk zien wij een zeer effectieve verbetering ten aanzien van spierverzuring, tying up, maandagziekte enz.

Ook zien wij dat paarden het in de training langer vol houden, dit vanwege het aandeel plantaardige vetten welke bijdragen aan een geleidelijker vrijkomen van het energieaanbod uit voeding.

Het paard krijgt geen power boost maar kan de energie geleidelijk verbruiken.

Paarden blijken over het algemeen ook wat rustiger en reageren minder op alles waar voorheen vaak sterk op werd gereageerd.

Uit de praktijk krijgen wij zeer tevreden reacties van gebruikers welke de hiPRO Flexibel Move voeren aan oudere tot zeer oude paarden, we horen zo vaak: "Ze staan er super bij"

 

hiPRO Flexibel Move - artikelcode 8514

Berekende waarden:

 Ruw eiwit126 gRuw vet137 gRuwe celstof222 gruw as84 gcalcium9 gfosfor3 gkalium4.5 g

Toegevoegd:

 Vitamine A12.9 IEVitamine D327.000 IEVitamine E2.700 mgVit. K550 mgVit. B17.2 mgVit. B228.8 mgVit. B328.8 mgVit. B1227 mcgFoline180 mgCholine14.4 cgBiotine800 mcgCU totaal540 mg

 

 

Prijs per zak van 20 kg              €  

 

hiPRO Frieschebrok


Een paardenvoer speciaal ontwikkeld en afgestemd op het Friesche ras met de nadruk op de gezondheid van uw Friesche paard. Dit voer is enkele jaren geleden speciaal ontwikkeld, op basis van studies naar de specifieke voedingsbehoefte van het Friesche paard. Qua ingrediënten, mineralen en vitaminen is hiPRO Frieschebrok een uitermate geschikt voer voor uw Friesch.
 

Wat is er bijzonder aan Friesche brok ?


De receptuur van de Friesche Brok is afgestemd op de behoefte van het Friesche paard. De Friesche Brok is samengesteld uit vooral koolhydraat rijke granen en verrijkt met oliën o.a. uit lijnzaad en sojaolie. Daarnaast heeft de Friesche Brok een laag eiwitgehalte, wat bereikt wordt door het gebruik van speciale laageiwithoudende grondstoffen in de receptuur.

Ten aanzien van de conditie van huid, hoef en haar is voorzien in een ruime dosering aan vitaminen, mineralen en aminozuren, waaronder een hoge dosis Biotine. De brok bevat voldoende stoffen welke de vruchtbaarheid ondersteunen. De energie komt mooi verdeeld uit koolhydraten en oliën, dit om de Fries in topconditie te houden. De brok is bij een aangepast rantsoen ook geschikt voor dekhengsten, dragende-, zogende merries, veulens, enters en twenters.

Het is ons gebleken dat juist voor de Friesche dragende, zogende merrie, voor de ontwikkeling van de vrucht en het veulen belangrijk kan zijn een aangepaste Friesche Merriebrok te voeren. Deze Friesche Merriebrok hebben wij ook in ons assortiment, het bevat o.a. het belangrijke ß- carotheen en folinezuur. De Friesche brok is ontwikkeld na een grondige studie waarin alle gezondheids- aspecten van het Friesche paard zijn mee genomen.

De ideeën over dit voer en de uiteindelijke receptuur zijn getoetst door gekwalificeerde medewerkers van Wageningen Universiteit. De Friesche brok is een krachtvoer dat ondersteuning kan bieden aan meerdere gezondheidsproblemen.

Wij trachten ons voer af te stemmen op de problemen / behoefte betreffende het haar, de hoeven, de huid, de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen.
 

Geen twijfel, de Friesche Brok geeft u de zekerheid dat u het beste voert aan uw Friesche paard !

 

Prijs per zak van 25 kg               € 

 

hiPRO Performance


hiPRO Perfomance is een hoogenergie muesli voor sportpaarden. Met een hoog aandeel ontsloten granen.

hiPRO Perfomance is een hoogwaardige voeding voor paarden die topprestaties moeten leveren. Bovendien is deze muesli ook zeer geschikt voor paarden die een conditie achterstand hebben of herstellen van een ziekte.

hiPRO Perfomance is een müsli en bevat veel licht verteerbaar zetmeel en een hoog gehalte aan plantaardig vet.

In de topsport is het van groot belang dat paarden zo veel mogelijk glycogeen opslaan in de spieren. Glycigeen stelt de verzuring uit en stijfheid wordt voorkomen.

hiPRO Performance bevat oliën en geselecteerde voedingsstoffen waardoor het glucogene reserve opbouwt. Doordat het paard met hiPRO Performance meer glucogene reserves opbouwt in de spieren zal het minder snel last krijgen van verzuring en net dat beetje extra geven wanneer het nodig is.

Naast plantaardig, meervoudige onverzadigde vetzuren, bestaat hiPRO Perfomance ook uit veel aminozuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen.

 

Prijs per zak van 20kg                  € 

10 liter emmer met deksel          €  

hiPRO Enjoy


hiPRO Enjoy is een muesli die eenvoudig kan worden aangemaakt tot een hoogwaardige slobber. Het bevat een groot aandeel lijnzaadproducten en is zeer smakelijk. Anders dan een aantal andere slobbers onderscheidt Enjoy zich als een slobber die lang smeuïg blijft en waar het water niet snel uitzakt, dit is belangrijk om de voeropname te bevorderen.
De uiterst smaakvolle Enjoy wordt graag gegeten en is een traktatie voor uw paard. Enjoy is zeer geschikt voor zieke paarden, oude paarden en paarden met gebitsproblemen; de weerstand van uw paard wordt ondersteund.

Met niet of slecht etende paarden maakt u met hiPRO Enjoy de grootste kans het paard weer voedsel tot zich te laten nemen.

Gebruiksaanwijzing:
Ca. 1 kg hiPRO Enjoy met 2 liter heet water overgieten, goed roeren en tot de gewenste voedertemperatuur af laten koelen. Daarna de onstane smeuïge voedermassa voeren. Dit product mag niet droog gevoerd worden!

 

Prijs per zak van 20 kg                € 

10 liter emmer met deksel         €